Atenție concurs!!!

09-03-2020, 10:57

Atenție concurs!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipa Proiectului „Soluţii inteligente de energie pentru oraşul eco” (SIEORE), finanțat cu sprijinul Programului de Granturi Mici al Facilităţii Globale de Mediu şi implementat de AO Alianţa pentru Eficienţă Energetică şi Regenerabile (AEER), în parteneriat cu Primăria Cantemir, anunţă despre desfăşurarea Concursului pentru elaborarea schiței „Arborelui Energiei” în Cantemir.

CINE POATE PARTICIPA: Elevii Gimnaziului „M. Eminescu” şi ai Liceului „D. Cantemir” din oraşul Cantemir

CONDIŢIILE CONCURSULUI: Doritorii de a participa la concurs urmează a elabora şi propune schița proprie pentru instalaţia "Arborele Energiei" în Cantemir. Lucrarea urmează a fi prezentată pe suport de hârtie, format A3, color - dlui Alexei Borogan, specialist principal la Direcţia Învăţământ Cantemir, sau în format electronic pe adresa puicatatiana@gmail.com 

Lucrarea ar trebui să respecte elemente-cheie ale viitoarei instalaţii: o tijă cu extensii (înălțime până la 7 m), o turbină eoliană (până la 500 W, rotor orizontal sau vertical), un panou solar (100 cm x 50 cm), o baterie, un panou cu intrări USB pentru încărcarea gadget-urilor, iluminare LED. În procesul de proiectare ar trebui să se țină cont de comoditate în folosire (strat de vopsea, bancă, masă, eventual un acoperiș, gazon, răzor de flori etc.)

PERIOADA CONCURSULUI: 28 februarie 2020 -  31 martie 2020. Totalurile vor fi anunţate după data de 5 aprilie 2020.

IMPORTANT: Adițional vă rugăm să vă expuneți asupra locului unde va fi instalat ”Arborele energiei”.

JURIUL CONCURSULUI: reprezentanții instituțiilor de învățământ, a proiectului SIEORE şi a Primăriei.

PREMII: Cea mai bună lucrare să fie recompensată cu un POWERBANK de 10.000 mAh. Vor fi oferite diplome de participare pentru deţinătorii primelor locuri, iar la discreţia profesorilor elevii pot fi stimulați cu note bune.