Comunicat de presă

19-10-2015, 14:31

Comunicat de presă

Ocnița, Cantemir și Soroca

fac bilanțul primelor șase luni de activitate ale proiectului “Undă verde, Moldova!

 

Pe 28 octombrie 2015, ora 11:00 – 13:00, reprezentanții primăriilor: Ocnița, Soroca și Cantemir se vor întruni în incinta primăriei Soroca, pentru a face bilanțul primelor șase luni de activitate ale proiectului “Undă verde, Moldova! Modernizarea și eficientizarea iluminatului stradal”.

În cadrul întrunirii, participanții proiectului vor discuta raportul bianual, realizările, provocările, planul de lucru pentru următoarele șase luni. Suplementar, vor fi prezentate rezultatele primului audit energetic, pachetele a trei instruiri, lista instrumentelor și mecanismelor de finanțare, dar și noile oportunități de proiecte.

Reamentim, că proiectul “Undă verde, Moldova! Modernizarea și eficientizarea iluminatului stradal” a fost lansat la începutul anului 2015. Proiectul presupune instalarea a aproximativ 710 corpuri de iluminare stradală în Ocnița, Soroca și Cantemir; instruirea autorităților publice locale de către consultantul internațional – EKODOMA din Republica Letonă; transferul de know-how de către producătorii de tehnologii; organizarea evenimentelor de sensibilizare publică, etc.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul programului European SUDeP – Sustainable Urban Demonstration Projects (Proiecte demonstraționale pentru o dezvoltare urbană durabilă). Valoarea totală a proiectului – 500 mii Euro, din care 400 mii Euro constituind grantul Uniunii Europene, iar 20% - contribuția autorităților publice locale.

Proiectul este coordonat de către Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile (AEER) – organizație neguvernamentală din Republica Moldova, fondată în 2007.