Lucrările de eficientizarea energetică a instituțiilor de învățământ din or. Cantemir continuă.

27-02-2020, 16:33

Lucrările de eficientizarea energetică a instituțiilor de învățământ din or. Cantemir continuă.

La IP Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir ” și Grădiniţa nr. 2 din oraşul Cantemir a început procesul de eficientizare energetică a clădiriilor, graţie sprijinului Uniunii Europene.
Lucrările de izolare termică a pereţilor exteriori ai Grădiniței nr. 2 au demarat deja la unul din blocuri. Conform proiectului tehnic, vor fi izolaţi termic pereţii exteriori, acoperişul, tavanul subsolului, respectând cerinţele moderne europene. De asemenea, va fi restabilit pereul şi vor fi realizate alte lucrări aferente.

Reabilitarea termică a clădirii este o măsură de adaptare la schimbarea climei, or, chiar dacă iernile sunt mai blânde, verile devin tot mai fierbinţi. Izolarea pereţilor exteriori va contribui la menţinerea unei temperaturi confortabile pe timp de vară, iar copiii se vor simţi mai bine în sălile răcoroase şi ventilate.

La începutul săptămânii curente, echipa proiectului a efectuat o vizită la şantier. Experţii au inspectat lucrările efectuate, au discutat cu executorii despre mersul procesului de reabilitare termică, ventilarea încăperilor, respectarea cerinţelor de calitate a materialelor şi termenii de realizare a lucrărilor.
Conform auditului energetic, la IP LT ”Dimitrie Cantemir” se efectuează termoizolarea tavanului subsolului şi a acoperișului. De asemenea, sunt prevăzute lucrări aferente, necesare pentru exploatarea normală a clădiriI. Investiţii vor fi efectuate şi pentru modernizarea sistemului de iluminat interior.
Ca urmare a acestor măsuri de eficientizare energetică, va fi îmbunătăţit confortul în liceu, va fi redus consumul de energie termică.
Echipa proiectului a efectuat, recent, o nouă vizită la faţa locului, a inspectat lucrările desfăşurate şi a discutat cu contractantul despre respectarea standardelor europene la toate etapele.

Proiectul este realizat de Primaria Cantemir, în parteneriat cu Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile Alliance for Energy Efficiency and Renewables, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul Programului „Convenția primarilor – Proiecte Demonstraționale” CoM-DeP.

#CoMDeP#CanTREB#AEER#Cantemir

ℹ️

/