Rezultatele Bilunarului Ecologic!

16-06-2016, 10:46

Rezultatele Bilunarului Ecologic!

Recent, Primăria Cantemir a fost desemnată câștigătoarea locului II în cadrul Bilunarului ecologic de primăvară.  Am fi putut lua și locul I dar, mai avem de lucru atât noi cei care avem grijă de terenurile publice, parcuri și scuaruri cit și fiecare locuitor - in imediata vecinătate a proprietății sale.

Pe data de 07 iunie ne-am deplasat în sectorul 103 al orașului în scopul de a convinge oamenii, acei care încă nu au făcut-o să ia exemplul vecinilor mai harnici să facă curățenie în apropierea curților sale, să ridice de pe terenul public (în afara gardului) materialele de construcție, nisipul, crengile rămase încă din primăvară sau chiar de mai mulți ani, am mai împărțit și avertismente celor cu care nu am reușit să discutăm. Avem străzi curate, dar avem și nu prea, avem gospodării cu care se poate mândri orașul, dar mai avem și dimpotrivă.

Avem aici doar două exemple care trebuie conștientizate și cei bun de urmat cei rău de corectat. Nu o să dăm aici nume și nici străzi, însă următoarea  vizită o vom face împreună cu Inspecția Ecologică Cantemir.

În concluzie țin să menționez că curățenia, aspectul orașului depinde de fiecare din noi, cu părere de rău în sectorul de case individuale avem foarte multe case părăsite, neîngrijite, astupate în mormane de pământ, piatră, nisip, crengi, care nu fac decât să strice aspectul unui orășel îngrijit, curat și bine amenajat.

            P.S. Locuitorii sectorului 103 au fost luați prin surprindere de vizita noastră, însă cei din sectorul 104 - așteptați-ne, săptămâna ce vine venim la voi.