Spre informarea tuturor Cantemirenilor! Un nou proiect în Cantemir!

20-02-2018, 16:12

Spre informarea tuturor Cantemirenilor! Un nou proiect în Cantemir!

 

 

În luna decembrie a anului 2017, primăria or. Cantemir a semnat un contract cu Comisia europeană privind finanțarea unui proiect ”Reabilitarea termică a clădirilor insituțiilor educaționale din or. Cantemir”. Proiectul dat este finanțat  în cadru Programului UE ”Proiecte Demonstraționale -  Convenția Primarilor. Primăria Cantemir este semnatar al Convenției Primarilor privind Clima și Energia. În urma implementării acestui proiect vor fi reabiliate 4 clădiri ale instituțiilor publice din oraș, grădinitele nr. 1 și nr. 2, Intituția Publică Gimnaziul ”Mihai Eminescu” și Instituția Publică Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir”.

La data de 8 februarie a acestui an a avut loc prima ședință de lucru/informare a echipelor de implementare: echipa AEER și echipa locală Cantemir.

În cadrul întrunirii a fost prezentat proiectul, obiectivele și rezultatele așteptate, părțile au discutat despre componența grupului de lucru, planul de acțiuni, procedurile administrative și financiare, sursele de finanțare și elementele de comunicare în cadrul proiectului.
Lansarea oficială a proiectului CanTREB este preconizată pentru luna aprilie 2018.

Ulterior, la data de 15 februarie  a avut loc vizita de colectarea datelor la fața locului de către reprezentanții FEE, echipelor de implementare și experților ComDep. În urma acestei vizite toată echipa s-a deplasat la instituțiile de învățământ, beneficiare ale proiectului. Experții au discutat cu reprezentanții instituțiilor despre problemele cu care se confruntă și au examinat îndeaproape punctele problematice din instituții.

 

           

/