Un nou sistem de canalizare pentru Cantemir

09-07-2015, 14:51

Un nou sistem de canalizare pentru Cantemir

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

  La 10 iulie 2015 a avut loc lansarea proiectului: Construcția și reabilitarea sistemului de epurare a apelor uzate în orașul Cantemir - Moldova. Termenul de realizare a proiectului este preconizat în anul 2017, astfel la finalizarea proiectului locuitorii or. Cantemir și a satelor învecinate Cania și Iepureni vor beneficia de un sistem de epurare a apelor uzate.

      În această zi importantă pentru orașul nostru, la evenimentul în cauză ne-au onorat cu prezența: Gerhard Schaumberger, șeful Biroului de coordonare pentru Cooperare Tehnică a Austriei; Vasile Bâtca, Ministrul în exercițiu al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor; Gerhard Knoll Team Leader al companiei Poch + Partners Consulting Engineers, deasemenea ne-au onorat cu prezența reprezentanții instituțiilor publice din localitate Centrul de sănătate publică, Spitalul raional Cantemir, consilierii locali și raionali, agenți economici etc.

      Construcția sistemului de canalizare și a unei stații de epurare a apelor reziduale va consta în prima etapă aproape 6 milioane de EURO, iar în a doua etapă peste 10 milioane de EURO. Banii vor fi acordați de austrieci dar și de alți parteneri externi, precum și de administrația publică de nivelul întâi și doi.

      De pe urma acestui proiect vor avea de beneficiat 9000 de oameni.

/