Stimați locuitori ai or. Cantemir 

Propunem atenţiei DVS. primele 3 numere ale buletinului informaţional electronic, elaborat de către echipa Programului CoMDeP - "Convenția primarilor - proiecte demonstrative. Parteneriatul Estic". 

Pe paginile buletinului gasiti colectate informaţii despre cele mai interesante noutăţi şi evenimente desfăşurate pe parcursul 2015 în cadrul Programului. 


Cel puțin 70% din cetățeni trebuie să cunoască despre proiectele realizate în localitățile lor!

Reprezentanții autorităților publice locale din cinci țări: Ucraina, Republica Belarus, Armenia, Georgia și Moldova s-au întrunit pe 16-17 martie, la Kiev pentru a studia cum să reflecte eficiența energetică și sursele regenerabile de energie pe înțelesul fiecărui cetățean.

Martti Lutsar, Managerul Comunicare, Delegația Uniunii Europene în Ucraina, a subliniat importanța transmiterii a unui mesaj  clar, astfel ca publicul larg să înțeleagă contextul general, scopul acțiunilor și beneficiile proiectelor pentru fiecare aparte.

Andriy Kyrchiv, expert în comunicare, CoMDeP (Convenția primarilor, Proiecte Demonstraționale pentru Parteneriatul Estic) susține că “Dacă valoarea proiectului Dvs. constituie un milion, este o crimă informațională să nu comunici publicului beneficiile acestuia. O sarcină importantă pentru noi o constituie sensibilizarea a 100% de beneficiari direcți ai proiectelor și a cel puțin 70% de cetățenii în teritoriile în care sunt implementate acestea”.

Tatiana Derevyankina, instructor în comunicare, susține că este importat să explici cum se implementează proiectele, cum se folosesc banii, să demonstrezi rezultatele și să arăți legătura cu strategiile europene.

Instruirea privind sensibilizarea și comunicarea este organizată în cadrul programului Sustainable Urban Demonstration Projects (Proiecte demonstraționale pentru o dezvoltare urbană durabilă), pentru cele 19 proiecte, implementate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Trei din aceste proiecte cu valoarea aproximativă de 2,7 milioane Euro, sunt realizate în cinci orașe din Republica Moldova: Ocnița, Soroca, Cantemir, Orhei și Ungheni

COMUNICĂ LA TIMP, IMPARȚIAL ȘI FACTUAL – o cerință pentru proiectele finanțate de Uniunea Europeană