Primăria orașului Cantemir, în premieră, lansează programul de Bugetare Participativă în cadrul căruia cetățenii vor decide singuri ce proiecte vor fi finanțate și implementate de către autoritățile locale.

Bugetarea participativă este un proces prin care cetățenii identifică și semnalizează neajunsurile comunității, iar apoi propun rezolvări ale acestora prin soluții sub formă de proiecte. Toate propunerile de proiecte validate de autoritatea locală vor fi supuse unui proces de votare, prin care se va asigura reprezentativitatea rezultatelor, fiind decisă finanțarea unui anumit număr de proiecte.

Pentru anul 2021, primăria orașului Cantemir a planificat 143 000 lei pentru finanțarea ideilor de proiect propuse de cetățeni. Valoarea fiecărei propuneri de proiect nu va depăși suma de 50 000 lei. 

Etapa

Perioada

Depunerea proiectelor

15 februarie - 1 aprilie

Evaluarea și validarea proiectelor depuse

1 aprilie - 15 aprilie

Publicarea proiectelor validate

30 aprilie

Votarea proiectelor validate de către cetățeni

3 mai - 21 mai

Publicarea câștigătorilor

sfârșitul lunii mai

Implementarea

iunie - decembrie 

 

Proiectele trebuie să corespundă criteriilor și cerințelor prevăzute în Regulamentul privind procesul de bugetare participativă, aprobat de Consiliul local Cantemir - Decizia 02/17-XXVII - din 16.02.2021.

Formularul de aplicare pentru proiectul finanțat în cadrul inițiativei de bugetare participativă poate fi accesat aici - (este posibil de încărcat fișierul în PDF/WORD pe pagina primăriei?)

Propunerile de proiect vor putea fi depuse în format tipărit la anticamera primăriei prin completarea formularului de aplicare. Totodată, la moment, se lucrează asupra posibilității de lansare a platformei online dedicată bugetării participative. Primăria va oferi detalii adiționale despre lansarea acesteia.

Primăria din Cantemir încurajează cetățenii să aplice și să se implice în dezvoltarea comunității locale. Doar prin participare activă vor putea fi identificate cele mai interesante și inovatoare proiecte.


Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la: e-mail : primaria.cantemir@gmail.com sau la numerele de telefon:

Tatiana Puică 079898001
Victoria Isac 067105099